Нова радна места у Власотинцу

Министар Млађан Динкић потписао уговоре о подстицању инвестиција са италијанском компанијом "Групо Фиорентино" и словеначком "Елрад", које ће проширивањем производње запослити 110 радника. Укупна вредност инвестиције 740.000 евра.

Потпредседник Владе Србије и министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић потписао је у Власотинцу уговоре о подстицању инвестиција са компанијама "Елрад WS" и "Групо Фиорентино", које ће запослити 110 радника.

Компанија "Групо Фиорентино" прошириће и модернизовати постојећу производњу текстилних производа и запослити додатних 60 радника у Власотинцу. Укупна вредност инвестиције, која подразумева набавку савремених машина и изградњу магацина, износи 740.000 евра.

Та италијанска компанија је корисник Програма финасијске подршке инвеститорима, који спроводе Министарство економије и Агенције за страна улагања и промоцију извоза Републике Србије (СИЕПА), а укупан износ додељених средстава је 300.000 евра.

Динкић је истакао, у изјави новинарима након потписивања уговора, да је та компанија добила подстицаје од 5.000 евра по запосленом, што је максималан износ за текстилну индустрију.

Словеначка компаније "Елрад" одлучила је да у Власотинцу изгради још једну фабрику за производњу кабловских сетова за електронску и аутомобилску индустрију и упосли додатних 50 радника.

Нова фабрика ће се простирати на 15.000 метара квадратних , а највећи део производње намењен је извозу и то познатим купцима у Словенији и Немачкој, а укупна вредност инвестиције је 1,23 милиона евра.

Компанија "Елрад", такође користи Програм финансијске подршке инвеститорима, а укупан износ додељених средстава је 350.000 евра.

Министар Динкић нагласио је да је "Елрад" добио 7.000 евра по новозапосленом, јер је већ запослио 300 људи у Власотинцу и бави се електроником, што је једна од приоритетних области које подстиче Влада, и послује у општини која је међу најнеразвијењим у Србији.

Према његовим речима, "Група Фиорентино" ће проширење производње завршити до краја марта следеће године, а "Елрад" до краја 2011.

Он је истакао да су обе компаније задовољне квалитетом рада запослених у Власотинцу и позвао и остале инвеститоре да улажу у ту општину у којој неколико хиљада људи тражи посао.

Министарка за Национални инвестициони план Верица Калановић изјавила је да је у претходних пет година инфраструктура у Власотинцу значајно побољшана, али да и даље предстоји велики посао да се грађанима и привреди обезбеде нормалам живот и пословање.

Према њеним речима, приоритети у наредној години биће смањење опасности од поплава, тако што ће бити реконструисана кишна канализација, а затим ће се радити и на развоју инфраструктуре, што ће омогућити нормалан рад привреде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара