Почиње градња јефтиних станова

Почињу припремни радови за градњу око 5.000 јефтиних станова на простору бивше београдске касарне "4. јул" на Вождовцу. Нису успели преговори старих власника парцела, који негодују изградњу станова и министра Дулића.

Припремни радови за градњу око 5.000 јефтиних станова на простору бивше београдске касарне "4. јули" на Вождовцу почињу данас.

Радове, који подразумевају изградњу стамбено-пословног комплекса са 4.578 станова и 147 локала, отворио је министар животне средине и просторног планирања Оливер Дулић.

Прва фаза се односи на рушење касарне, а очекује се да први станови буду усељиви 2012. године, рекао је Дулић.

Према његовим речима, "на градилишту ће бити запослено 30.000 људи, а од 250 милиона евра вредности инвестиције, само за њихове плате биће уторошено 70 милиона евра".

Дулић је рекао да бивши власници земљишта на коме се налази некадашња касарна, а који су протестовали данас испред тог здања, немају сада право да од државе траже његов повраћај или надокнаду.

"Није спорно да су њихови преци пре 60 година били власници земљишта, али ово земљиште је 60 година у власништву државе и од Војске га је купила Грађевинска дирекција Србије по комерцијалним условима", рекао је министар.

Дулић је раније најавио да ће цена стамбеног простора у том комплексу бити око 1.200 евра по квадратном метру, као и да је предвиђена градња 131 зграде и пратећих објеката.

Неколико недеља раније одобрена је локацијска дозвола за то градилиште. Укупна површина комплекса биће око 500.000 квадрата, а стамбени простор обухватиће око 360.000 квадратних метара, или више од две трећине укупног комплекса.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара