Сређивање грађевинског хаоса

Закон о просторном плану Србије ће спречити инвеститоре да граде само у складу са својим интересима, најавио министар за животну средину и просторно планирање Оливер Дулић. Усвајање закона очекује се до краја октобра.

Министар за животну средину и просторно планирање Оливер Дулић изјавио је да ће Закон о просторном плану Србије од 2010. до 2020. године, чије усвајање се очекује најдаље до краја октобра, спречити да инвеститори подижу фабрике и друге објекте тамо где им није место.

Дулић је за Танјуг рекао да се до сада цела Србија развијала само у складу са интересима инвеститора, због чега многи градови немају никакву развојну политику.

"У урбаним зонама су ницале фабрике, а у индустријским су ницала обданишта или школе, свако је градио тамо где је мислио да је најбоље", рекао је министар, уз напомену да се "томе мора стати на пут."

План обухвата, између осталог, проблематику свих развојних стратегија просторног развоја, економије, социјалних кретања, заштите животне средине и индустријског развоја, нагласио је Дулић.

Министар је додао да до сада није постојала обавеза да се планови нижег реда усклађују са просторним планом.

Предлог закона о просторном плану требало би, према речима Дулића, да са нађе пред посланицима у септембру или октобру, када се очекује и усвајање тог документа.

"Очекујем врло озбиљну расправу која неће бити оптерећена политичким разликама које постоје међу странкама у Србији, већ заснована на добрим искуствима, пракси и добрим жељама народних посланика да унапреде регионе из којих долазе", закључио је Дулић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара