Више новца за припрему пројеката

Значајна средства из НИП-а, у износу од 20 одсто, биће усмерена за израду пројектне документације, а 15. септембра биће расписан конкурс за израду нових квалитетних инфраструктурних пројеката, најавила министарска Верица Калановић.

Министарка за Национални инвестициони план Верица Калановић изјавила је да ће 15. септембра бити расписан конкурс за израду нових пројеката и да ће бити финансирани искључиво инфраструктурни пројекти.

Гостујући у Дневнику Радио-телевизије Србије, министарка Калановић је истакла да се још прошле године увидео да је проблем недостатак квалитетних пројеката, односно да су неки пројекти који нису били прави приоритет - ни у локалним срединама, нити на регионалном нивоу - били финансирани, јер других није било.

Зато је одлучено да ове године значајна средства из НИП-а, у износу од око 20 одсто, буду опредељена за израду пројектне документације, што претходних година није био случај.

Калановићева је објаснила да су ранијих година средства издвајана за већ започете базене или спортске хале, указујући да су пројекти који су стали на пола - најскупљи.

"Данас је измењена ситуација и приоритетне су потребе општина за економским развојем и израдом путева и водовода до новоотворених фабрика, а не постоји ни пројектна документација, ни могућност општина да то саме финансирају и реализују", оценила је министарка.

Зато су, објаснила је, покренуте активности да Министарство за НИП, заједно са општинама на регионалном и националном нивоу припреми ове године квалитетне пројекте за реализацију у наредним годинама.

То значи да ће бити нешто мање новца за реализацију, али ће следеће године бити пројекти који апсолутно одговарају ономе што је најпотребније грађанима, казала је Калановићева.

Конкурс ће бити отворен 45 дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара