Примарни гасовод за неразвијене општине

Потписан Меморандум о намерама за изградњу примарног гасовода за општине Брус, Рашка, Тутин и Нови Пазар који треба да омогући домаћинствима и привреди у овим крајевима прикључење на гас.

Заменик директора Канцеларије за одрживи развој недовољно развијених подручја Шемсудин Кучевић и представници општина Брус и Тутин и града Новог Пазара потписали су у Београду Меморандум о намерама за изградњу примарног гасовода за општине Брус, Рашка, Тутин и град Нови Пазар.

Примарни гасовод треба да омогући домаћинствима и привреди у овим крајевима прикључење на гас.

Састанку, који је одржан у Влади Србије, присуствовао је министар Сулејман Угљанин, представници Амбасаде Словачке Републике, као и словачки инвеститори.

"Ми бисмо финансирали пројекат регионалног гасовода од Александровца до Тутина, а радове би изводиле српске фирме са којима већ имамо договор. Све што се производи у Србији би се ту и куповало", рекао је том приликом Лубор Тенецер, представник словачке компаније, која је заинтересована за изградњу регионалног гасовода у Србији.

Тенечер је напоменуо да уколико би се постигао договор са српском владом, словачки привредни конзорцијум би отворио сестринску фирму са седиштем у Србији преко које би ишла ова значајна инвестиција.

"Меморандум о намерама за изградњу примарног гасовода представља само почетак овако значајне инвестиције за Србију, која не само што би омогућила нова радна места, приликом изградње гасовода, већ би и обезбедила боље услове живота грађана у подручјима где би регионални гасовод прошао, нагласио је Кучевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара