Јефтини станови за Београђане

Градња јефтиних станова на простору бивше београдске касарне "4. јули" на Вождовцу почиње 30. августа. Цена стамбеног простора биће око 1.200 евра по квадратном метру. Рок за завршетак радова 16 месеци. По истом моделу, градиће се јефтини станови и у осталим градовима.

Министар за животну средину и просторно планирање Оливер Дулић изјавио је да је све спремно да 30. августа почну припремни радови за градњу 5.106 јефтиних станова на простору бивше београдске касарне "4. јули" на Вождовцу.

Дулић је рекао да је пре неколико недеља одобрена локацијска дозвола за то градилиште на коме ће радити више хиљада грађевинских радника.

Министар је истакао да је на том простору предвиђена градња 131 зграде и пратећих објеката: школа, обданишта, тржних центара, тако да ће укупна површина комплекса бити око пола милиона квадрата.

"Биће изграђен један потпуно нови град, у коме ће живети скоро 20.000 људи. То ће значајно допринети развоју Београда и нивелацији цене квадрата у главном граду", истакао је Дулић.

Министар је рекао да је у Грађевинској дирекцији Србије већ око 2.000 људи резервисало станове који ће се градити на поменутој локацији.

"Мислим да је то највеће градилиште у Србији које се отвара одједном. Никада се у Београду није одједном градио тако велики комплекс", рекао је Дулић додајући да ће због тога у овој и следећој години бити запослена велика грађевинска оператива у Београду.

Укупно време за завршетак пројекта је 16 месеци. Рок за окончање свих радова на вождовачком комплексу је крај идуће године, или почетак 2012. године, када ће власници почети да се усељавају у своје стамбене објекте.

Јефтини станови и у другим градовима 

По истом моделу, према његовим речима, градиће се јефтини станови и у осталим градовима. Тренутно се воде преговори са представницима Војске Србије за неколико локација у Новом Саду, Крагујевцу и Нишу.

Дулић је изјавио да је потребно да држава има један фонд станова, који ће користити постављеним лицима, а које ће они морати да врате оног тренутка када им функција престане.

"Јесам за то да они државни службеници који су бирана лица, функционери, који долазе након избора, евентуално, могу да живе у становима које могу да користе док им траје функција и да се њима не омогућава да те станове купују", закључио је Дулић.

Према његовим речима, потребно обезбедити добро чуване станове за људе који се баве, на пример, борбом против организовног криминала, а такође је потребно обезбедити одређене стимулације за људе који ће да раде у полицији, војсци, у институцијама образовања, а који би можда добијали много већу плату у приватном сектору, а потребни су држави.

Цена стамбеног простора у том објекту биће око 1.200 евра по квадратном метру, изјавио је Дулић у интервјуу Танјугу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво