Правним путем до своје имовине

"Јат ервејз" и убудуће ће настојати да правним средствима дође до своје имовине у Хрватској. Државном правним органима у Загребу још прошле године поднет захтев за мирно решавање спора, рекао први човек компаније Срђан Радовановић.

Генерални директор "Јат ервејза" Срђан Радовановић потврдио је да та авиокомпанија потражје повраћај своје имовине у Хрватској, у вредности 60 милиона евра.

Радовановић наводи да је комплетна имовинско-правна документација о имовини "Јат ервејза" у Хрватској раније предата надлеженим институцијама у Србији, али да по том питању за сада није много учињено.

"Ми смо због тога решили да сами покренемо питање наше имовине, па смо Државном одвјетништву у Загребу прошле године, врло брзо после мог доласка на чело "Јат ервејза", поднели захтев за мирно решавање спора, као и сву могућу документацију којом потврђујемо власништво над нашом имовином", рекао је Радовановић Танјугу.

"Ако узмемо у обзир чињеницу да је од оне имовине 'Јат ервејза', као правног следбеника Југословенског аеротранспорта", која је остала у Хрватској, највећим делом формирана 'Кроација ерлајнз' и да ми правним путем потражујемо од Републике Хрватске да нам се та имовина врати, онда је јасно да и хрватска авиокомпанија учествује у том спору", тврди генерални директор.

Челник националног авиопревозника подсећа да "Јат ервејз" у Хрватској поседује 8.560 квадратних метара пословног и стамбеног простора, међу којима су 67 станова, хотел и помоћни објекти за одржавање авиона.

"Као озбиљна и одговорна компанија, настојаћемо и убудуће да правним путем решимо питање потраживања имовине која нам припада, а чија би средства могла бити искоришћена за даље инвестиције и развој 'Јат ервејза", рекао је Радовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво