Дракулић продао део "Ист поинта"

Већински удео власништва у компанији бизнисмена Зорана Дракулића "Ист поинт" преузела два инвестициона фонда, потврђено је Танјугу у тој компанији.

Познати српски бизнисмен Зоран Дракулић продао је већински удео власништва у компанији "Ист поинт" инвестиционим фондовима, потврђено је Танјугу у тој компанији, уз напомену да је трансакција обављена "још пре шест месеци".

После "конвертовања одређених инвестиција у акције", инвестициони фондови "Дарби" и "РЦ2" постали су сувласници "Ист поинта", изјавила је Танјугу менаџер за односе са јавношћу компаније Гордана Витомиров.

Дракулић више није већински власник "Ист поинта", пошто је већински део продат инвестиционим фондовима који ће, како је речено у тој компанији, "даље улагати и повећати њен капитал".

Затворени инвестициони фонд "РЦ2" је још у октобру 2008. године купио 21,33 одсто "Ист поинта", плативши за то 30 милиона евра. Дракулић је тада остао већински власник компаније.

Холдинг компанија "Ист поинт", са седиштем на Кипру, послује широм југоисточне Европе у области пољопривреде, прераде бакра, пекарске индустрије, речног транспорта, некретнина и другим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво