"Јура" и у Нишу

Јужнокорејска компанија "Јура" почеће, следеће седмице, изградњу фабрике за производњу електроинсталација за аутомобилску индустрију у Нишу, чија је вредност 15 милиона евра, најављено приликом потписивања уговора о уступању земљишта тој корпорацији. После Раче, то је друга инвестиција "Јуре" у Србији.

Након што је Влада Србије дала сагласност, директор корпорације "Јура" за Србију Јонгву Нам и градоначелник Ниша Милош Симоновић потписали су, у Нишу, уговор о давању у закуп грађевинског земљишта без надокнаде, у индустријској зони Доње Међурово.

Јужнокорејска компанија, већ следеће недеље, започиње градњу нове фабрике за производњу електрокаблова за аутоиндустрију.

Симоновић је рекао да је, са представницима "Јуре", разговарано о томе да грађевинске радове изводе локалне фирме и да ће њихова имена бити саопштена пре почетка радова.

Реч је о највећој гринфилд инвестицији у последњих 20 година у Нишу. Корејској компанији уступа се 20.000 квадратних метара простора, од којих је 14.000 намењено производном, док ће на по 3.000 квадратних метара бити магацински и канцеларијски простор.

Према речима инвеститора, фабрика чија је инвестициона вредност 15 милиона евра, биће завршена до маја наредне године. Запослиће 1.500 радника, а за сваког новоупосленог радника Министарство економије обећало је инвеститору по 5.000 евра.

Када је реч о радницима, систем који је примењен у Рачи биће примењен и у Нишу, рекао је Јонгву Нам, објаснивши да ће се плате радника кретати од 20.000 до 30.000 динара за петодневни недељни рад.

Ово је, иначе, после Раче, друга инвестиција "Јуре" у Србији која је главни снадбевач "Кие" и "Хјундаи Моторса".

"Јура" је глобални лидер у електронском дистрибутивном систему, који има 50.000 запослених у Кореји, Кини, Вијетнаму, Чешкој и Словачкој.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара