И Америку мучи незапосленост

Незапосленост у САД порасла други месец заредом. Председник САД Барак Обама апелује на Конгрес да убрза доношење закона о смањењу пореза и већим бенефицијама малој привреди.

Други месец заредом порасла је незапосленост у Сједињеним Америчким Државама и достигла 9,6 одсто. Број радника мањи је за 131.000, јер су неки од осам милиона оних који су због кризе протекле две године остали без посла, одустали од потраге за њим.

Трачак наде на америчком тржишту рада даје приватни сектор у земљи. Статистике незапослености у Сједињеним Америчким Државама горе су него што се очекивало.

Број радника у јулу, смањен је, као последица гашења привремених радних места. У потрази за послом је 15 милиона људи, показују званични подаци, али стручњаци тржишта рада у најмоћнијој светској привреди процењују да је тај број много већи.

Председник САД Барак Обама апелује на Конгрес да убрза доношење закона о смањењу пореза и већим бенефицијама малој привреди.

"Не смемо стати. У припреми је закон о давању двоструко већих позајмица малим привредницима, што ће отворити нова радна места и поспешити кредитирање предузећа. То је оно што треба да урадимо. Нећемо дозволити да судбина малих предузећа виси о концу", рекао је Обама.

Позитивни сигнали на тржишту рада долазе из приватног сектора, у коме је прошлог месеца посао нашло 70.000 људи. Ипак, то је за четвртину мање од планираног.

Нобеловац Џозеф Стиглиц поручује да су америчкој економији потребне нове, стимулативне мере, са тежиштем на инвестицијама, инфраструктури и развоју технологија.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво