Бољи стандард за грађане

Министар трговине Слободан Милосављевић изјавио да ће животни стандард грађана, ове године, бити виши него претходне. Просечне плате у Србији су између 320 и 330 евра, што је на нивоу региона, истакао Милосављевић.

Министар трговине и услуга Србије Слободан Милосављевић изјавио је да очекује да ће ова година бити економски боља од претходне и да ће се животни стандард грађана побољшати.

"Оптимиста сам и верујем да ће до краја године бити остварен реални раст куповне моћи за два до три одсто", рекао је Милосављевић на конференцији за новинаре у Београду.

Министар је рекао и да ће се просечне плате ове године кретати између 34.000 и 35.000 динара, односно од 320 до 330 евра, "што је на нивоу региона".

Министар трговине изразио је очекивање да ће инфлација остати у планираним оквирима, односно шест одсто, плус-минус два процента.

"Ако Влада Србије остане при ставу да се не повећавају цене под контролом државе, убеђен сам да ће бити остварена пројектована инфлација", навео је Милосављевић.

Говорећи о пшеници, министар је навео да ће овогодишњи род бити мањи, али да ће бити довољан да тржиште буде снабдевено и стабилно, али и да цене буду стабилне.

Милосављевић је, такође, рекао да је закључно са петком, 16. јуном, на Продуктној берзи у Новом Саду уговорена продаја 36.000 тона жита за потребе робних резерви, што је више од половине предвиђених количина, од 70.000 тона које држава треба да откупи од индивидуланих произвођача.

Министар је нагласио да је држава спремна да откупи и веће количине пшенице, ако буде додатних средстава у буџету, и тако помогне произвођачима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара