Две траке од Београда до Хоргоша

Министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић обишао радове на мостарској петљи и деоници аутопута кроз Београд, и изразио задовољство темпом радова, који се обављају по плану. Идуће године, од Београда до Хоргоша, аутопут са две коловозне траке.

Обилазећи радове на мосту Газела, министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић је изразио задовољство што се све одвија према плану, на пет приступних конструкција од армираног бетона, и најавио да ће 25. јула почети радови на самој конструкцији моста.

Мркоњић је изјавио да се припреме за то већ увелико врше у фабрикама и констатовао да се саобраћај одвија онако како је планирано.

Влада Србије испуњава у великој мери обавезе на реализацији великих инфраструктурних пројеката, рекао је министар, наводећи да се од Газеле, преко аеродрома у Сурчину, моста код Бешке, обилазнице око Новог Сада и крака Коридора 10, од Новог Сада до Хоргоша ка Келебији, радови одвијају пуним интензитетом.

"Те радове ћемо завршити до краја ове године. Можда ће се се само за мост Бешка продужити рок од године дана, али сигуран сам да ће бити завршен до марта или априла идуће године. Од Београда до Хоргоша и Келебије идуће године ћемо стићи новим ауто путем са две коловозне траке", рекао је Мркоњић.

На изградњи магистралне саобраћајнице од Газеле до Хоргоша ангажовано је око 25.000 радника, и то не само на терену, већ и инжењера, пројектаната и техничара, као и најмодерније грађевинске машине.

Ангажовање домаћих предузећа

Министар за инфраструктуру је рекао да је Влада Србије обезбедила довољно финансијских средстава, а као најважнију од свега издвојио је чињеницу да су на извођењу радова ангажована већином домаћа предузећа, што ће омогућити да новац остане у земљи.

Министар је рекао да се данас отварају четири, од шест тендера који су предвиђени за јул.

Један од њих је обилазница Батајница-Добановци за који су средства добијена истог дана кад и за Газелу. Расписане су предквалификације за две деонице из средстава Светске банке, од Гргабовице до Грделице и од Мередовца до Владичиног Хана.

Министар је додао да су тендери расписани и за тунеле код Димитровграда и за деоницу од Димировграда до Пирота. Укупна вредност радова на Коридору 10 данас износи 850 милиона евра, што је гаранција да српска привреде може да живне.

"Пуштени су радови и на Коридору 11, Београд-Чачак; деоница од Уба до Лајковца већ се ради пуним интензитетом и ту је планирано да се уложи од 60 до 70 милиона евра", рекао је Мркоњић.

Министар Мркоњић је, осим Газеле, данас обишао и градилиште моста код Бешке, деоницу на 58. километру од Хоргоша код Фекетића, где се гради пут у дужини од 40 километара и градилиште на 13. километру од Хоргоша.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара