''Орион Телеком'' нови оператор телефоније

Компанија, настала обједињавањем три оператора, понудиће пакете услуга фиксне телефоније и приступа Интернету. Нови оператор доприноси либерализацији тржишта телекомуникација у Србији, наводе у Министарству за телекомуникације.

Новооснована компанија ''Орион телеком'' постала је нови оператер фиксне бежичне телефоније и интернета у Србији.

''Компанија је настала обједињавањем три оператора, 'Сезампро', 'НеобиНет' и 'Медиа воркс''', рекао је генерални директор Слободан Ђиновић, додајући да ће своје услуге најпре понудити у Београду и приградским насељима, а до краја године и у најруралнијим областима у Србији.

Компанија ''Орион Телеком'' ће грађанима нудити пакете услуга који обухватају фиксни телефон и приступ Интернету, навео је Ђиновић и додао да су услуге намењене корисницима који имају двојне линије, као и корисницима са посебним потребама.

Циљ ове аквизиције, чија је вредност 22 милиона евра, јесте формирање јединствене компаније која је предоминантно усмерена на комерцијално тржиште и која сада има више од 70.000 корисника, истакао је Ђиновић.

Спајање мањих фирми је довело до укрупњавања тржишта, обједињавања искуства и инфраструктуре. На овај начин је створена претпоставка да се заврши посао који је започет добијањем лиценце за другог оператора бежичне фиксне телефоније, која је у мају 2009. године додељена компанији ''Медиа воркс'', истакао је Ђиновић.

''Орион Телеком'' планира да у наредних пет година уложи још око 50 милиона евра на тржиште телекомуникација у Србији, али и у региону.

Државни секретар у Министарству за телекомуникације и информационо друштво Божидар Лаганин је оценио да ће нови оператор допринети либерализацији тржишта телекомуникација у Србији.

''То значи да ће они проблеми да којима се суочавају физичка и правна лица у Србији, као што је проблем двојника или недостатка техничких услова, моћи лакше да се превазиђу'', истакао је Лаганин.

Инвестиција компаније ''Орион телеком'', која у пуном обиму износи око 70 милиона евра, омогућава око 240 нових радних места и на тај начин указује на изузетан потенцијал тржишта телекомуникација у земљи, закључио је Лаганин.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво