Кипар (ни)је порески рај

Поводом препорука председника Тадића да привредници уместо у "офшор" пореским рајевима све порезе плаћају у земљи, члан клуба "Привредник" Топлица Спасојевић тврди да Кипар одавно није порески рај и да нема велике разлике у пореским стопама.

Реагујући на препоруку председника Бориса Тадића да српски привредници уместо у "офшор" пореским рајевима, све порезе плаћају у земљи, Топлица Спасојевић, члан клуба "Привредник", оцењује да није ништа необично што компаније из Србије имају своја представништва у земљама са повољнијим условима пословања.

Гостујући у емисији "Око економиј" Спасојевић је оценио и да Кипар одавно није порески рај.

"Ми имамо уговор о двоструком опорезивању са Кипром, тако да је свеједно да ли сте тамо или овде, нема велике разлике у пореским стопама", изјавио је Спасојевић у емисији.

Спасојевић је верује да Србија треба да усклађује законе са Европском унијом, јер Унија има доста прописа који стимулишу у одређеним моментима те пореске рајеве, али додаје да Кипар то није.

Радио сам у Русији, и као инвеститор нисам могао легално да се појавим, док сам као привредник са Кипра био потпуно другачије третиран, објаснио је Спасојевић.

Иако Кипар више није порески рај, према његовим речима, тамошње банке дају много повољније кредите него домаће. Спасојевић је прецизирао да су овде каматне стопе просечно од 8 до 12 одсто, док су на Кипру између 5 и 7 одсто.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво