Договор са ММФ-ом

Председник Владе Мирко Цветковић оценио је да су преговори са ММФ-ом били успешни. Сутра детаљи договора.

Премијер Мирко Цветковић рекао је да ће сутра бити формално објављено да Србија поштује аранжман са Међународним монетарним фондом онако како је раније договорено.

"Биће успешно завршени разговори са ММФ-ом", рекао је Цветковић на Пословној конференцији привредника Србије и Словеније у Љубљани и најавио да ће се о аранжману наше земље и Фонда сутра детаљније говорити на конференцији за новинаре у Београду.

Делегација ММФ борави у Србији од 13. маја и са представницима Србије разговара о четвртој ревизији текућег кредитног стенд-бај аранжмана, вредног 2,9 милијарди евра.

Како је раније речено, главне теме разговора представника Владе Србије и ММФ су пореска и пензијска рефома, а размотрана су и најновија фискална, монетарна и макроекономска кретања и реализација обавеза преузетих споразумом са ММФ.

Мисија ММФ-а са владиним званичницима разговара и о усвајању прописа о фискалној одговорности

Првобитно је било планирано да се посета Мисије ММФ-а Србији заврши 26. маја.

ММФ је 15. маја 2009. одобрио Србији кредитни стенд-бај аранжман од 2,9 милијарди евра за јачање девизних резерви, а Србија је до сада повукла око 1,3 милијарде евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се