Берзе поново у паду

Вредност деоница на светским берзама забележила је озбиљан пад, јер инвеститори страхују због дужничке кризе у еврозони.

На највећим европским берзама, у Лондону, Паризу и Франкфурту, вредност деоница пала је за 2,5 до 4 одсто вредности. У Њујорку је берзански индекс "Дау Џонс" пао за преко 2 одсто.

Индекс њујоршке берзе "Дау Џонс" одражава стање индустрије у Америци кроз просек берзанског пословања тридесет компанија.  

Вредност деоница на светским берзама забележила је озбиљан пад, због забринутости инвеститора у погледу дужничке кризе у еврозони.

Економски аналитичар Би-Би-Сија Ендру Вокер истиче да су на удару нарочито банке.

"Пад вредности деоница изазвала је пре свега забринутост због државних дугова, слабог економског раста и крхкости појединих банака у еврозони. Ту је и растућа забринутост да би европски проблеми могли да поткопају шири глобални опоравак од прошлогодишње рецесије", каже Вокер.

Вредност деоница пала је и на далекоисточним берзама, од Јапана до Аустралије, због нестабилности на корејском полуострву.

Руско тржиште акција, које је такође отворено у паду, завршило је јучерашње пословање "у црвеном", у складу са светским платформама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво