"Фијат" превазишао очекивања

Резултати који је "Фијат" постигао у Србији су изнад очекивања, изјавио за РТС потпредседник "Фијат групе" Алфредо Алтавила. Произвођачи ауто-делова траже велику производњу која може да оправда велика улагања у земљу, истиче Алтавила.

Потпредседник "Фијат групе" Алфредо Алтавила, у ексклузивном разговору за Радио-телевизију Србије изјавио је да су резултати које је "Фијат" у Србији постигао изнад њихових очекивања.

Алтавила каже да ће највећи развој и фабрике аутомобила и производње ауто-делова доћи са производњом новог модела, од 2012. године.

"Сви произвођачи ауто-делова траже велику производњу, јер само таква може да оправда улагања у земљу. Велика производња у Крагујевцу доћи ће са новим моделом, који ће се извозити широм света", сматра Алтавила.

Према речима потпредседника "Фијат групе", производња "пунта" била је само прелазни корак - да би се обновила производња и омогућило људима да поново раде и да би се обезбедио леп аутомобил по приступачној цени српским потрошачима.

"Наша намера није ни била да "пунто" буде произведен од делова локалних произвођача, јер обим производње не би оправдао улагања међународних добављача. Са новим аутомобилом све ће бити другачије", оцењује Алтавила.

Алтавила је уверен да ће компанија до 2012. године произвести укупно 200.000 аутомобила.

Квалитет новог модела аутомобила који ће се производити биће на истом нивоу и квалитету као и "пунто" и други "Фијатови" аутомобили, тврди потпредседник "Фијат групе".

Према његовим речима, фабрика у Крагујевцу радиће по најбољим стандардима које примењујемо широм света, што је и заштитни знак.

"Када говоримо о цени, верујемо да ће нови аутомобил бити изузетно конкурентан, а један од главних разлога за то биће чињеница да ће се више од 80 одсто делова производити у Србији. То би требало позитивно да утиче на цену тог аутомобила", истакао је Алтавила, који, међутим, није могао да прецизира да ли ће бити јефтинији од "пунта".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво