Обустављен избор саветника за "Телеком"

Влада Србије привремено обуставила поступак избора саветника за продају државног удела у "Телекому", јер једини понуђач није испунио формалне услове тендера - није потписао модел уговора.

Републичка влада обуставила је поступак избора финансијског саветника за продају државног удела у Телекому Србија на препоруку Комисије за јавне набавке, јер једини понуђач на тендеру, конзорцијум који предводи "Ситигруп глобал маркетс лимитид", није испунио формалне услове тендера.

Влада је на седници одлучила да по истеку рока од осам дана за подношење захтева за заштиту права против Одлуке о обустави јавне набавке, настави поступак јавне набавке позивањем понуђача да исправи технички део понуде, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

На седници је усвојен Извештај о стручној оцени понуде (технички део) у поступку јавне набавке услуга менаџментског консалтинга у припреми и спровођењу поступка продаје дела акција у својини Републике Србије у Предузећу за телекомуникације" Телеком Србија". 

У извештају се наводи да је Комисија обавила стручну оцену понуде и утврдила да понуђач, тиме што није потписао модел уговора, није поступио у складу са конкурсном документацијом, па је Комисија установила да се понуда из формалних разлога сматра неисправном.

Тендер за избор саветника за продају дела државних акција у "Телекому" расписан је 12. априла, а право учешћа имале су инвестиционе банке које су у последње три године обавиле најмање једну трансакцију телекомуникационих предузећа из Европе, са Блиског истока или из Заједнице независних држава, у вредности преко 500 милиона евра.

Финансијски саветник требало би да одреди оптимални пакет акција за продају и предложи временски распоред догађаја око расписивања тендера, а део његовог посла биће и да одреди шта све спада у власништво "Телекома", шта су његова права, имовина и бизнис компаније и да препоручи како да се то оптимално искористи, шта да се прода, а шта да остане држави.

Влада Србије раније је објавила да намерава да прода половину од укупно 80 одсто акција које поседује у "Телекому Србије", односно 40 одсто.

Преосталих 20 одсто акција је у власништву грчке компаније ОТЕ, у којој "Дојче телеком" има 30 одсто капитала.

Према ранијим најавама из Владе Србије, очекује се да ће тендер за продају дела акција "Телекома Србије" бити расписан крајем лета или почетком јесени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара