Додељене награде "Београдски победник"

Традиционалне годишње награде "Београдски победник" уручене најуспешнијим привредним друштвима, предузетницима и појединцима за 2009. годину.

Привредна комора Београда уручила је традиционалне годишње награде "Београдски победник" за најуспешнија привредна друштва, предузетнике и појединице за 2009. годину.

На скупу у Центру "Сава" награда за животно дело уручена је председнику компаније "Симпо" Драгану Томићу, док је признање "Пословни човек године" припало власнику "МК групе" Миодрагу Костићу.

Награда "Пословна жена године" уручена је председници Извршног одбора банке "Интеза" Драгињи Ђурић, а годишње награде за остварене резултате у привређивању добило је осам предузећа и институција.

То су компанија "ВИП мобиле", Рударски басен "Колубара", "Југохемија А.Д", предузеће "Полимарк" и компанија "Бамби -Банат".

То признање припало је и Агенцији за контролу летења Србије и Црне Горе, предузећу "Милшпед" и предузетнику Сави Петровићу.

Годишња награда - плакета за лични допринос и унапређење пословања у делатности којој припадају припало је фармацеутској компанији "Галеника", ансамблу "Коло" и РТВ "Студио Б".

Додели реномираних признања присуствовали су бројни домаћи и страни привредници, представници дипломатског кора, града Београда, Владе Србије као и заменик премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић који је честитао свим лауреатима.

Привредници допринели бољој будућности Србије

Дачић је нагласио да су сви добитници, у својим областима привређивања, осим за себе и своје компаније успешним радом допринели и бољој будућности грађана Србије.

Министар је подсетио да је у условима светске економске кризе Влада Србије донела пакет мера усмерен и ка очувању постојећих и отварању нових радних места, а чијој реализацији су допринели и вечерашњи лауреати.

Дачић је истакао и да је циљ Владе да уз све тешкоће, Србија буде велико градилиште, подсетивши на низ актуелних и планираних инвестиција, посебно у инфраструктуру и енергетику.

Председник привредне коморе Београда Милан Јанковић је такође честитао свим лауреатима на добијеном признању, указаваши на значај главног града Србије и као тржишта и као покретача развоја у целој земљи.

Министар је навео да је Београд једно од најбољих тржишта у југоисточној Европи, али и да "очекујемо да буде и мотор, замајац развоја и опоравка целе Србије".

Годишње награде "Београдски победник" се додељују од 1985. године и до сада је то угледно признање понело 140 привредних субјеката, велики број предузетника и 20 појединаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије