Дебљи новчаници?

После састанка српске делегације са представницима ММФ-а постигнута сагласност да се током четврте ревизије кредитног стенд-бај аранжмана размотри питање могућег одмрзавања плата и пензија.

На састанку премијера Мирка Цветковића и министарке финансија Диане Драгутиновић са Мисијом Међународног монетарног фонда постигнута је сагласност да се током четврте ревизије кредитног стенд-бај аранжмана размотри питање могућег одмрзавања плата и пензија.

"Постигнута је сагласност да се у току ове ревизије питање могућег одмрзавања плата и пензија сагледа са становишта процене економских кретања до краја године, као и да се сагледају фискалне последице", наведено је у саопштењу после састанка.

Анализирана је актуелна економска ситуација у Србији и досадашњи макроекономски показатељи за први квартал, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

У наредне две недеље са Мисијом ММФ-а ће се, у оквиру четврте ревизије аранжмана, разговарати о даљем спровођењу договорених мера, додаје се у саопштењу.

Потпредседник Владе Јован Кркобабић изјавио је на састанку са представницима ММФ-а да уколико се остваре услови за повећање плата  у овој години, мора их пратити и раст пензија у истом проценту.

Кркобабић је рекао да то повећање мора да прати и раст примања најугроженијих социјалних категорија становништва, наводи се у саопштењу Владе Србије.

Потпредседник Владе је рекао да остаје при договореним елементима последњих разговора с мисијом ММФ-а априла ове године, што значи да се пензије у Србији од наредне године усклађују с растом зарада у јавном сектору.

Пленарним састанком у Народној банци Србије јутрос су почели званични разговори са ММФ-ом, поводом четврте ревизије кредитног стенд-бај аранжмана, који Србија има са том међународном финансијском институцијом. За преговрачким столом је био и кандидат владајуће коалције за гувернера Дејан Шошкић.

Мисија ММФ-а почела је у четвртак, 13. маја двонедељне разговоре са представницима српских власти о четвртој ревизији стенд-бај аранжмана.

ММФ је 15. маја 2009. одобрио Србији нови стенд-бај аранжман у укупном износу од 2,9 милијарди евра, који ће трајати до априла 2011. године.

Средства тог кредита користе се за јачање девизних резерви, као подршка економском програму Владе Србије за умањење утицаја светске економске кризе.

У досадашње три транше Србија је повукла око 1,3 милијарде евра из аранжмана с ММФ-ом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара