Интернет пословањем до уштеда

Пословање преко Интернета постаје много јефтиније од класичног. Било да је реч о телефонирању преко Интернета или организовању видео-конференција, уштеде су велике.

Домаћим привредницима пословање преко Интернета могло би да смањи трошкове. Привредници, међутим, истичу да за унапређење рада преко Интернета има још доста процедуралних проблема.

"Најкласичнији оптички кабл чекамо већ четири године, то су дозволе, разне пријаве општини, то траје месецима", рекао је Мирослав Краљевић из "Публика" у Ваљеву.

А, без интернета се не може.

"Употреба интернета у нашој фирми је свакодневна, било кроз претраживање, било кроз комуникацију путем меила или комунакцију наше централе са апотекама или клијентима са стране у приступу нашем систему", каже привредник Ђорђе Бранковић из ваљевског "Вегадеа".

Предности нових технологија су огромне. Када је, на пример, реч о телефонирању преко интернета, на позиве ка иностранству може се уштедети до 10 пута, док је у локалу уштеда 100 посто.

"Уколико се компанија која послује у реалном свету, одлучи да своје пословање пребаци у виртуелни свет, долазимо до фасцинантног податка да може да уштеди 50 до 80 одсто", рекао је Милан Миличић из Еунета.

"Замислите колико се штеди позива, путовања с једне локације на другу ако пусите видео сигнал, када са друге локације направите видео конференцију, штедите и на гориву, на дневницама и на ручковима", каже Миличић.

Иако смо далеко од светског просека, јер Интернет у Србији користи тек трећина становника, расте број оних који га користе за пословање.

Око 250 хиљада људи комуницирају са управом преко Интернета, а исти број користи га да нешто купи или прода.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара