Година дана за Коридор

Крак Коридора 10 који води од Београда до мађарске границе биће завршен до 1. маја следеће године. До тада, биће завршени и петља Нови Сад и мост у Бешкој, најавио министар Милутин Мркоњић.

До 1. маја следеће године биће готов крак Коридора 10 који води од Београда до мађарске границе. То значи да ће до тада бити завршени и петља Нови Сад и мост у Бешкој, најављује министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић, који је обишао радове на Коридору 10 и мосту у Бешкој.

За 13 дана маја, домаћи конзорцијум завршио је 17 километара земљаних радова друге траке аутопута од Новог Сада до Хоргоша. Том динамиком, кажу извођачи, за обећаних 270 дана биће завршен аутопут до мађарске границе.

Грађевински конзорцијум, који чине "Предузеће за путеве Београд", "Планум", "Боровица" и "Путеви Ужице", обавља припремне и логистичке радове како би се на траси од Новог Сада до Хоргоша, дугој 107 километара, монтирале четири нове асфалтне базе, где ће посао наћи око 2.000 сезонских радника.

"Задовољни смо са почетком рада. Идемо на повећање динамике, а биће и две смене. Сигурни смо да ће извођачи заједно са инвеститорима завршити у договореном року", рекао је Дарко Пешић из Коридора.

На градилишту аустријске Алпине, која ради мост у Бешкој, до сада је уграђено 80.000 тона бетона. Завршетак тог, два километра дугог моста, очекује се почетком 2011. године.

"Радимо даноноћно. Нема празника ни одмора. Зими смо радили на минус 20, а рониоци су на 14 метара дубине бетонирали у Дунаву", рекао је Слободан Митровић из "Алпине Д.О.О".

У Министарству за инфраструктуру кажу да ће цео крак Коридора 10 бити готов до следеће године.

"Првог маја следеће године морамо пустити цео северни крак од Бешке до Хоргоша", рекао је министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић.

Најављено је и доношење Мастер плана за инфраструктуру Србије по коме би, у наредних десет година, у путну, железничку и речну инфраструктуру било уложено више од 10 милијарди евра.

Поред Коридора 10, најбитнији путни правац је од Београда преко Чачка до мора, и поправка и проширење регионалних путева у земљи. Један део новца обезбедио би се продајом "Телекома", а већи део страним кредитима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара