"Телеком" неће бити продат по сваку цену

Премијер Србије Мирко Цветковић изјавио да "Телеком Србије" неће бити продат по сваку цену, и да је важно да понуда буде адекватна, и по цени, и по квалитету понуђача.

Председник Владе Србије Мирко Цветковић изјавио је да "Телеком Србије" неће бити продат по сваку цену, већ је важно да понуда буде адекватна-и по цени, и по квалитету понуђача.

"Продаћемо 'Телеком' уколико ова два услова буду задовољена", рекао је Цветковић у интервјуу недељнику "Нин" и додао да та компанија нема могућност да остане у државним рукама, а да буде ефикасна.

Према његовом мишљењу, ово су последњи тренуци када мора да се промени власничка структура у тој компанији, како би она, у времену које следи, могла да се носи са конкуренцијом.

Премијер је подсетио да је норвешки "Теленор" добио лиценцу за фиксну телефонију и да ће за годину-две постати "јак играч коме нећемо моћи да парирамо".

"Било би погрешно када бисмо чекали да 'Телеком' почне да губи тржишну позицију и вредност и тек онда одлучили да га продајемо. Такав сценарио продаје био би унапред осуђен на неуспех", рекао је Цветковић.

Говорећи о томе на шта ће новац од продаје "Телекома" бити утрошен, премијер је навео да ће то, пре свега, бити регионални путеви од стратешког значаја за Србију.

Потрошња новца од продаје "Телекома" мора бити транспарентна, новац ће бити на једном рачуну, а потрошња јасна, указао је Цветковић.

Премијер је оптимиста када је у питању окончање економске кризе у Србији и очекује побољшање у наредним месецима.

Навео је да је у марту ове године просечна плата повећана за скоро 10 одсто у односу на исти месец лане, бруто домаћи производ је почео да расте, извоз је такође у порасту у 2010, док увоз стагнира, што указује на побољшање.

Оно што остаје проблем јесте раст незапослености, рекао је Цветковић и оценио да ће грађани почети да осећају побољшање кад почне да расте и број радних места.

Говорећи о евентуалном повећању плата и пензија, Цветковић је рекао да је влада опредељена за повећање уколико сви прорачуни покажу да за то има капацитета. Уколико до тога дође, плате и пензије ће моћи да се повећају у висини инфлације у овој години, плус-минус један одсто, најавио је он.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара