"Коридори Србије" граде аутопутеве

Ново предузеће "Коридори Србија" основано је са задатком да направи аутопут кроз Србију на Коридору 10 и аутопут Београд-Чачак-Бољаре, изјавио је министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић.

Министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић изјавио је да је задатак новог предузећа "Коридори Србије", које је формирано закључком Владе, да направи аутопут кроз нашу земљу на Коридору 10 и аутопут Београд-Чачак-Бољаре.

"Видим данас медији размишљају на другу тему, да ли је у питању ова или она странка", рекао је Мркоњић, који је синоћ у Јагодини с градоначелником Драганом Марковићем пустио у саобраћај нови мост на Белици.

"Подвлачим да никада ни једног инжењера или техничара нисам питао којој странци припада, па не питам ни данас. Питам шта си урадио, шта желиш да радиш и да ли знаш то што желиш да радиш", рекао је Мркоњић.

"Влада делује као један јединствени тим, има разлика у мишљењу, али ми када се договоримо, а договарамо се врло прецизно, онда идемо у реализацију послова пуним капацитетом, а то ће бити и са коридорима 10 и 11", истакао је Маркоњић.

Министар је објаснио да је Коридор 11 радни наслов за аутопут Београд - Чачак- Бољаре - Бар и да га је тако назвао председник Србије Борис Тадић.

Новац од "Телекома" за инфраструктуру 

"Коридори Србије" су ојачани, имаће нешто више људи, а због обима посла вршиће се његова трансформација у ходу, најавио је министар.

"Око два месеца се јавност пита шта са новцем ако се буде приватизовао "Телеком". Рећи ћу да сви у државном врху, заједно с председником Србије господином Тадићем, били смо једногласни да већина тога новца треба да иде у саобраћајну инфраструктуру", рекао је Маркоњић.

Због тога смо и обавили промене у организацији и реализацији Предузећа Коридор 10, додао је.

Мркоњић је истакао да ће изградња аутопута Београд-Чачак-Бољаре коштати око 2,5 милијарди евра, а "због атрактивности посла, за његову изградњу заинтересовано је пет великих фирми из Турске, али не само из Турске, већ и из других држава".

"Посла у свету нема много, оваквих пројеката нема много и то је шанса да ми тај посао урадимо како треба и зато се престројавамо", додао је Мркоњић.

Уз напомену да је новац за изградњу Кородора 10 обезбеђен код светских банака, а за Коридор 11 се обезбеђује из кредита, Мркоњић је истакао да је за тај правац "врло заинтересована и Црна Гора".

"Пре Србије су расписали тендер, имали су мало несреће око избора најбољег извођача, али се сада консолидују и паралелно са нама ићи ће у реализацију тог пројекта", рекао је Мркоњић.

Он је додао да "има идеја да заједно кренемо и да велике фирме из Турске уђу у реализацију тог целог пројекта од Београда до Бара".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво