Њузвик се продаје

После 77 година познати амерички магазин Њузвик се продаје због великих губитака, саопштила корпорација "Вашингтон пост".

Америчка корпорација "Вашингтон пост" је саопштила да разматра продају недељника Њузвик, у нади да ће нови власник успети да заустави даље губитке часописа који постоји већ 77 година.

Индустрија штампаних медија у САД је, као и многе друге, запала у кризу због светске рецесије, али посебно су погођени Њузвик, Тајм магазин и Ју-Ес њуз енд ворлд рипорт, који покушавају да се изборе са онлајн порталима вести.

Некада су ти недељници били добар преглед недељних догађаја на једном месту, али сада их потискују веб сајтови вести, који нон-стоп избацују вести и коментаре.

Упркос смањењу броја запослених, Њузвик је постао терет за свог власника, који се, такође, бори са падом реклама у својим истоименим новинама "Вашингтон пост".

Њузвик бележи губитке од 2007. и очекује се да се тај тренд настави и у овој години.

Њузвик је у 2009. продао за 26 одсто мање огласних страна, што је у нивоу просека када се ради о тој индустрији, према Бироу за информације о штампаним медијима.

Према истом извору, оперативни губитак компаније "Вашингтон пост" у 2009. био је 29,3 милиона долара, наспрам 16,1 милион у 2008. години.

Њузвик је основан 1933, а у састав компаније "Вашингтон пост" ушао је 1961 године.

У последњих шест месеци 2009. године продато је у просеку око два милиона примерака недељника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво