Начелно договорено усклађивање пензија

Уочи доласка делегације ММФ-а у Србију, министарка Драгутиновић изјавила да је са представницима те финансијске институције, током боравка у Вашингтону начелно договорено усклађивање пензија.

Министарка финаснија Србије Дијана Драгутиновић изјавила је да ће 12. маја у Београд доћи делегација Међународног монетарног фонда (ММФ), са којом ће главне теме разговора бити реформа пензијског и пореског система Србије.

Драгутиновићева је новинарима рекла да је током боравка представника Србије у Вашингтону, начелно договорено да се до априла 2012. године пензије три пута усклађују са растом зарада у јавном сектору Србије, а после тога са растом трошкова живота.

Према њеним речима, прецизирано је да зараде у јавном сектору обухватају примања запослених на "централном нивоу власти".

Министарка финасија је рекла да у пореској реформи још није дефинисано у којим процентима ће бити смањено оптерећење зарада ни да ли ће мањак у буџета услед тих промена бити надокнађен повећањeнем неких других намета или смањењем јавних расхода.

Драгутиновићева је навела да се залаже да се порез на зараде смањи са 12 на 10 одсто и да се неопорезиви део примања повећа на 16.500 динара.

ММФ је 15. маја 2009. године одобрио Србији кредитни стенд бај аранжман од 2,9 милијарди евра за јачање девизних резерви, а Србија је до сада повукла око 1,3 милијарде евра.

Делегација ММФ у Србију долази поводом четврте ревизије текућег кредитног аранжмана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара