Чешки кредит за железницу

Протокол о сарадњи, којим се обезбеђује кредит од 120 милиона евра за електрификацију и модернизацију пруге на Коридору 10, од Ниша до Димитровграда, потписали министар Динкић и чешки министар индустрије и трговине Владимир Тошковски.

Министар економије Млађан Динкић потписао је са чешким министром индустрије и трговине Владимиром Тошковским протокол о сарадњи, којим се обезбеђује кредит од 120 милиона евра за електрификацију и модернизацију пруге на Коридору 10, од Ниша до Димитровграда.

Динкић је после потписивања протокола, истакао да је реч о повољном кредиту са каматном стопом од 2,5 одсто годишње, роком отплате од 10 година и грејс периодом од једне године и додао да су за ту сврху обезбеђене гаранције у буџету Србије за ову годину.

На модернизацији пруге, најавио је Динкић, радиће чешке компаније и компаније из Србије, што ће довести до отварања нових радних места.

Део железничке пруге од Ниша до Димитровграда је "уско грло железнице и једини део који није електрификован", нагласио је Динкић, прецизирајући да ће, после модернизације, брзина на том делу пруге бити и до 120 километара на сат.

Динкић је рекао да је са Тошевским разговарао и о потенцијалним инвестицијама у енергетику и хемијску индустрију.

Министар Тошевски ми је пренео, рекао је Динкић, да Чешка снажно подржава улазак Србије у Европску унију.

Тошевски је рекао да је Динкић пренео најважније детаље разговора делегација Србије и Чешке и да је њему остало само да дода да се нада да ће се сарадња две државе продубљивати.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво