Отворена мини хидроелектрана на Власини

Мини хидроелектрана, снаге 650 киловата, која ће производити око три милиона киловат сати електричне енергије, отворена у месту Тегошница, на реци Власини. Енергија из обновљивих извора представља нашу шансу, рекао министар Шкундрић.

На реци Власини, у месту Тегошница, између Власотинца и Црне Траве, отворена је мини хидроелектрана снаге 650 киловата, која ће годишње производити два милиона и 800 хиљада киловат сати.

"Значај ове хидроцентрале је што она указује на потребу да производимо чисту енергију, да развијамо локалне средине, да штитимо животну средину од емисије штетних гасова који могу да изазову ефекат стаклене баште, да отварамо нова радна места и да постајемо интересантни и за најразвијеније земљње света", рекао је министар Шкундрић.

Отварајући електрану, министар Шкундрић је истакао да је "енергија из обновљивих извора представља нашу шансу, јер их имамо довољно".

Хидроелектрану је изградило београдско предузеће "Еко Енерго груп", које ће градити и преостале четири мини хидроелектране.

Укупна вредност инвестиције свих пет електрана је 10 милиона евра. Ти објекти ће електричном енергијом снабдевати још 20 хиљада људи.

Отварању су присуствовали представници Електропривреде Србије, општине Црна Трава, Власотинце и Лесковц.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво