Најтраженији динарски кредити

Велико интересовање за кредите које субвенционише држава. Банке у Србији одобриле више од 6.000 кредита, док је број оних, којима позајмица није одобрена дупло већи. Банкари тврде да су процедуре за одобравање кредита једноставне.

У протекле три недеље банке су одобриле више од 6.000 динарских готовинских и потошачких кредита, које субвенционише држава.  Међутим, оних који су поднели захтев, али им кредит није одобрен, готово је два пута више.

Банкари кажу да су процедуре за одобравање кредита једноставне, а да је велики број поднетих захтева разлог што се у неким банкама на одобрење кредита чека и до две недеље.

Банкари признају и да су детаљни у проверама клијената како би избегли ризичне позајмице.

Ако се нисте предужили, имате потврду о запослењу, приходима, члановима домаћинства, готовински кредит у некој банци са мање клијената, можете добити и за неколико сати.

Дијана Тошовић из Шапца каже да уколико неко жели да купи аутомобил, онда је кредит добро решење, јер се врло брзо добија новац.

Готово 95 одсто одобрених позајмица је у готовини, а углавном се узимају да би се вратили дугови, платили рачуни, школарине.

Банкари истичу да се већина грађана не задужује до максималног износа и да су најчешћи кредити од 150 до 170.000 динара.

Растко Ницић из Уникредит банке каже да је већа потражња за кредитима изван Београда, а предњачи источни и западни регион.

Међу заинтересованима за кредите на које држава плаћа део камате готово половина су пензионери. Међутим, њима је због старости теже да добију позајмицу.

Љиљана Милошевић из Комерцијална банке објашњава да је старосна граница била нешто што смо уочили као проблем, па смо границу померили на 75 година.

Драгиња Ђурић из Банке Интеза, такође, каже да је интерсовање пензионера велико, али да ће се та банка потрудити да уз једног жиранта и они добију позајмице.

Народна банка ће до краја месеца изменити прописе и дозволити грађанима да се више задужују, тачније да им рате за кредит могу бити до 40 одсто примања, односно до 60 одсто уколико имају стамбени кредит.

Међутим, то се односи само на оне чији су дугови претежно у динарима, или који имају девизне кредите, али и плату примају у девизама.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара