Повољан пословни амбијент

Постоји добра сарадња на стварању повољног пословног амбијента за унапређење конкурентности српске привреде, оцењено на састанку премијера Цветковића и представника америчких компанија. Реформе неопходне за привлачење страних инвестиција, рекао председник Америчке привредне коморе.

Председник Владе Србије Мирко Цветковић и министар за животну средину и просторно планирање Оливер Дулић састали су се у Београду са директорима и представницима америчких компанија које послују у Србији и које су чланице Америчке привредне коморе.

Постоји добра сарадња на стварању повољног пословног амбијента за унапређење конкурентности српске привреде, оцењено је на састанку.

Премијер Цветковић је истакао да за Владу Србије у 2010. години највећи приоритет представљају повећање запослености и привредне активности, саопштила је владине канцеларија за сарадњу с медијима.

Посебна пажња посвећена је спровођењу "гиљотине прописа", унапређењу законодавства из области радних односа и прописима који регулишу тржиште некретнина.

Председник Владе захвалио је чланицама Америчке привредне коморе за корисне предлоге од којих значајан број треба да буде прихваћен и спроведен у оквиру "гиљотине прописа".

"Влада ствара амбијент у којем ви послујете и од изузетне је важности активан дијалог државе и привреде", истакао је премијер.

Председник Америчке привредне коморе Скип Борнхитер истакао је да та комора сматра да је доследна примена реформи кључна за будуће привлачење страних инвестиција, а посебно оних реформи које подразумевају смањење бирократије и административних процедура.

У периоду када је ниво директних страних инвестиција нижи, од суштинске важности је да се припреми терен за прилив нових инвестиција и подстакне предузетнишво, рекао је Борнхитер.

Закључено је да је одржавање редовних састанака представника привреде и државних институција важно ради успешног опоравка од кризе и свеукупног напретка пословног окружења у Србији, наведено је у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара