"Фолксваген" удвостручио приход

Произвођач аутомобила "Фолксваген" у првом тромесечју увећао је нето приход за 95 одсто, на 473 милиона евра, са 243 милиона евра пре годину дана.

Највећи европски произвођач аутомобила "Фолксваген" у првом тромесечју увећао је нето приход за 94,6 одсто, на 473 милиона евра, са 243 милиона евра пре годину дана, објављено је на сајту немачког концерна.

Оперативни приходи "Фолксвагена" су порасли 2,7 пута, на 848 милиона евра, са 312 милиона у првом кварталу 2009. године.

У првом кварталу немачки аутомобилски концерн је остварио зараду од 28,7 милиона евра, 19,4 одсто већу него у истом раздобљу лане (23,9 милиона евра).

"Присуство у свим деловима света, стратегија истовременог развоја бројних брендова, технолошка експертиза и најмодернији и еколошки најнапреднији аутомобили су основа успеха наше компаније", указују представници компаније. Они такође истичу да је успешном пословању компаније допринео раст тражње њених аутомобила у Кини.

Немачи концерн "Фолксваген АГ" са седиштем у Волфсбургу, основан 1937. године, убраја се међу водеће светске произвођаче аутомобила.

Крајем прошле године "Фолксваген" је откупио 49,9 одсто акција "Поршеа" за 3,9 милијарди евра у оквиру планираног фузионисања две компаније, које ће како се очекује, бити окончано до 2011. године.

"Порше" ће бити десета марка аутомобила групације "Фолксваген".

Попред марке "фолксваген", истоименој групацији припадају и брендови "бентли", "бугати", "ламборџини, "ауди", "шкода", "сеат" и "сканија".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара