Отворен Сајам запошљавања

Ова година је једна од најтежих с обзиром на високу стопу незапослености у Србији, рекао министар Млађан Динкић отварајући Сајам запошљавања у Центру "Сава" у Београду. Посао се не чека, посао се тражи, поручио Динкић.

Потпредседник Владе Србије и министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић изјавио је да је ова година "једна од најтежих" у последњих двадесетак, с обзиром да је висока стопа незапослености у Србији и да многи људи немају посао.

Отварајући дводевни Сајам запошљавања "Каријер дејс" у београдском Центру "Сава", Динкић је рекао да млади и образовани људи треба да буду активни у тражењу посла.

"Посао се не чека, посао се тражи", поручио је Динкић и истакао да је на сајмовима запошљавања тог типа у последње две године посао нашло око 20.000 младих људи.

Министар је напоменуо да је та чињеница показатељ да је тражење посла на сајмовима запошљавања најуспешније.

Динкић је истакао да су на сајму "Каријер дејс" присутне најуспешније компаније из Србије и додао да ће влада убудуће наставити да помаже сличне манифестације.

Сајам са традицијом дугом 16 година биће представљено више од 40 компанија.

У протеклих пет година сајам је посетило више од 50.000 људи у потрази за послом, а учествовало је и више од 150 најуспешнијих компанија које су запошљавале кадрове.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво