Свим градовима подједнако смањити буџет

Следеће недеље ће највероватније бити постигнут договор са премијером и министарком финансија о томе да се свим градовима средства из републичког буџета умање за исти или сличан проценат, најавио градоначелник Београда Драган Ђилас.

Градоначелник Београда Драган Ђилас рекао је да очекује да ће следеће недеље бити постигнут договор са премијером Мирком Цветковићем  и министарком финансија Дианом Драгутиновић о томе да се свим градовима средства из републичког буџета умање за исти или сличан проценат.

"Верујем да ћемо се договорити да се свим градовима трансфери умање за исти или сличан проценат. То је поштен принцип. Зато очекујем да ће износ који се узима Београду бити знатно мањи од седам милијарди динара", рекао је Ђилас "Вечерњим ноовостима".

На питање да ли је остао при обећању да ће отићи са те функције уколико Влада Србије умањи финансирање престонице за седам милијарди динара, Ђилас је рекао да неће бити потребе да подноси оставку.

Коментаришући захтев радикала за његову смену, градоначелник је рекао да су њихове оптужбе "бесмислене" и да "праве представу пред изборе на Вождовцу и у Земуну", као и да не постоји договор Демократске странке и Српске напредне странке о формирању коалиције у тим општинама.

Ђилас је најавио да ће за новог менаџера града Београда бити изабран генарални директор "Јат ервејза" Саша Влаисављевић.

"Договорили смо се да буде менаџер још кад сам ја изабран, али сматрали смо да није коректно да оде док 'Јат' не стане на ноге. 'Јат' сада има перспективу и он ће почетком јуна прећи на функцију менаџера, а Влада ће следеће недеље изабрати његовог наследника", рекао је Ђилас.

Ђилас се залаже да се на следећим изборима градоначелник опет бира на директним изборима, а не у парламенту.

"Та промена је била велика грешка, због чега очекујем да се на следећим изборима градоначелници у свим градовима у Србији поново бирају на директним изборима", рекао је Ђилас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара