Тендер за фиксну телефонију у септембру

Померен рок за расписивање тендера за лиценцу за фиксну телефонију. Министарка за телекомуникације Јасна Матић најавила да би лицвенца требало да буде издата до краја године.

Министарка за телекомуникације у влади Србије Јасна Матић изјавила је да ће тендер за лиценцу за фиксну телефонију у Србији бити расписан у септембру.

Раније је најављено да ће тендер бити расписан половином године, али је према речима Матићеве тај рок померен зато што лето није повољно доба године за расписивање међународних тендера.

"У последњој смо фази припреме докумената за либерализацију фиксне телефоније и договорили смо се да не би било згодно расписивати тендер током лета, јер се у јулу и августу у Европи ради мање него у другим периодима године", рекла је министарка Бети и додала да је планирано да се тендер распише у септембру.

Лиценца би, како је навела, требало да буде издата до краја 2009. године.

Телеком Србије је једини оператер фиксне телефоније у Србији.

Лиценце за бежичну телефонију и интернет у ЦДМА технологији добили су Телеком Србије и београдски Медија воркс, који би у наредних шест месеци требало да почну да раде.

Расписивање тендера за увођење телефона и брзог интернета у вајмакс технологији за сада је одложено због економске кризе и због тога што је део фреквенцијског спектра намењеног за те сврхе у Београду током претходних година већ дат на коришћење радио-станицама и предузећима.

Матић је рекла да је Републичка агенција за телекомуникације покушала да преговара са корисницима тог спектра, али да за сада нису постигнути резултати.

Она је казала да ће Рател поново покушати да преговара са власницима дозвола и да би на јесен могло да се зна какви су изгледи за доделу лиценци за вајмакс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара