Форум банкарских технологија

Банкарски сектор у Србији лидер у увођењу електронског управљања и пословања, изјавила министарка за телекомуникације и информационо друштво Јасна Матић отварајући форум и изложбу банкарских технологија "Технобенк 2010".

Министарка за телекомуникације и информационо друштво Јасна Матић отворила је дводневни, десети по реду форум и изложбу банкарских технологија ''Технобенк 2010.'' који је ове године посвећен платним тренсакцијама путем банкарских картица уз примену савремених информационо-комуникационих технологија (ИЦТ).

Банкарски сектор у Србији је био лидер у увођењу електронског управљања и пословања, рекла је Матић и додала да је он најтемељније реформисан, има најчистије пословање и сектор је на који се грађани и привреда сваке године све више ослањају.

Министарка је подсетила да је у протеклих годину дана министарство и влада подстицало увођење е-пословања и е-управе како би допринели развоју и ефикасности привреде, али и једноставније и брже партиципације грађана у свим процесима.

"У току је, такође, и пробни период портала електронске управе Владе Србије на којем стоји неколико десетина услуга које се могу користити уз сертификоване електронске потписе који се налазе на личним картама", додала је Матићева.

Према њеним речима, портал ће званично бити пуштен у рад за неколико недеља и првенствено ће скратити административне процедуре због којих су грађани стајали у редовима.

Председник организационог одбора Милош Мирковић рекао је да на конференцији учествује око 40 компанија из Србије и иностранства међу којима су Јапан, Шведска, Немачка и Аустрија.

"Ово показује да је наше тржиште још увек витално и полако се стабилизује у односу на прошлу годину и на сам почетак ове године", оценио је Мирковић.

Према његовим речима, ово је добра вест када су у питању размене информација, добијања нових послова и учешћа у новим пројектима.

Мирковић је указао да се оснивају бројне компаније у централној и источној Европи, које покушавају да пруже што више услуга на овим просторима и усмерене су првенствено на сервисе, примене нових технологија и рационализацију пословања.

На конференцији ће се разговарати и о решењима против крађе идентитета, берзанским финансијским системима, управљању ризицима, као и савременим ИЦТ банкарским инфраструктурама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво