Српска предузећа граде Коридор 10

Леву трасу аутопута Коридора 10 од Хоргоша до Новог Сада, у дужини од 110 километара, градиће српска предузећа окупљена у конзорцијуму око Предузећа за путеве Београд.

Министарство за инфраструктуру саопштило је да ће леву трасу аутопута Коридора 10 од Хоргоша до Новог Сада, у дужини од 110 километара, градити српска предузећа окупљена у конзорцијуму око Предузећа за путеве Београд.

Конзорцијум српских предузећа у којем се налазе "ПЗП Београд", "Путеви Ужице", "Планум" и "Боровица" дао је најповољнију понуду у настављеној процедури тендера за радове на левој траси аутопута Коридора 10 од Хоргоша до Новог Сада, наведено је у саопштењу.

Њихова понуда износила је око 10 милијарди динара, са роком изградње од 270 дана и роком плаћања од 30 месеци.

Другу најбољу понуду дало је предузеће "Хидроелектра" из Загреба и "Војпут" из Суботице у износу од око 11,5 милијарди динара са роком изградње од 426 дана и роком плаћања од 24 месеца.

Трећи учесник на тендеру, словеначко "Приморје", дало је понуду од близу 11,6 милијарди динара са роком изградње од 590 дана и роком плаћања од 12 месеци.

Када се узму у обзир сви критеријуми, ПЗП Београд је најуспешније на тендеру са 100 поена, Конзорцијум Хидроелектре има 79,85 поена, а Приморје 64,18.

Очекује се да ће тендерска комисија званичне резултате саопштити у току сутрашњег дана, али већ сада се са сигурношћу може рећи да ће леву трасу аутопута Коридора 10 од Хоргоша до Новог Сада градити само српска предузећа окупљена у конзорцијуму око ПЗП Београд, саопштило је Министарство за инфраструктуру.

Изградња 110 километара полуаутопута на Коридору 10 обухвата деоницу од Хоргоша до 28. километра од границе, затим деоницу од 38. до 98. километра пута Хоргош-Нови Сад и деоницу између Келебије и Суботице.

Изградња тих деоница требало је, према уговору, да почне у марту ове године, а према условима тендера трајаће максимално 22 месеца.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво