Аграр крије велике могућности

Током посете новосадском сајму, председник Тадић рекао да Србија има огроман пољопривредни потенцијал. Хоћемо да урбанизујемо село и зато и градимо нове путеве и другу инфраструктуру, истакао је председник.

Председник Србије Борис Тадић најавио је, током посете 76. међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, да ће сељаци, упркос финансијским тешкоћама, добити оно што им је обећано.

"Министарство привреде води рачуна о томе да све што је обећано паорима буде и испуњено. То је у ово кризно време тежак и деликатан задатак, али добијам уверавања да ће успешно бити решен", истакао је Тадић после обиласка штандова у хали "Мастер".

Према његовим речима, изузетно је важно да се очувају такозвани велики системи, како би остали конкурентни на светском тржишту. Међу тим великим системима је и аграр, који је показао виталност и у тешким околностима.

"Село и сељаци су деведесетих година прошлог века били ослонци развоја и сада би било веома важно да им помогнемо да би усавршили производњу. Ту велику улогу имају и институти, јер су знање и нове технологије услови бржег напретка", рекао је Тадић.

Председник је нагласио да је битно развијати целокупну пољопривредну производњу - од узгоја стоке до производње житарица, подизања нових стакленика за поврће и нових плантажа воћа.

"Хоћемо да урбанизујемо село и зато и градимо нове путеве и другу инфраструктуру. Сем Коридора 10, у плану су и модерне саобраћајнице широм Србије, од којих ће једна ићи према Чачку и даље ка Црној Гори", истакао је Тадић.

"На овај сајам је дошло око 1.600 излагача, ту су представици великог броја страних земаља, што је потврда да наш аграр крије велике могућности. Поред климе и географског положаја, ту су и људски потенцијали, па с правом очекујемо да ће и ова година, упркос кризи, бити родна", рекао је Тадић.

Долазак министара пољопривреде других земаља је, како је оценио  председник, сведочанство да Србија има огроман пољопривредни потенцијал.

У пратњи Тадића био је заменик премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, а високе функционере су дочекали министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саша Драгин и генерални директор Новосадског сајма Горан Васић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара