Индустријска зона у Јагодини

Отворени радови на изградњи Индустријске зоне у Јагодини. На 150 хектара планира се производних погона, на плацевима са комплетном инфраструктуром.

Градоначелник Јагодине Драган Марковић отворио је радове на изградњи Индустријске зоне у овом граду. На овој локацији општина ће, ове и почетком идуће године, упослити 1.000 људи, најавио је Марковић.

На површини од 150 хектара, планира се подизање производних погона. Локација је удаљена 500 метара од аутопута Београд - Ниш и 350 метара од наплатне рампе. Плацеви су величине један до пет хектара са комплетном инфраструктуром која ће се инвеститорима давати бесплатно, уз услов да запосле најмање 23 радника по хектару.

"До сваког плаца за 40 дана биће доведена струја, вода, гас, канализација, као основ за почетак изградње инсутријских погона, а тендер за плацеве биће расписан у јуну", рекао је Драган Марковић.

У овој зони се неће градити супермаркети и продавнице. "Желимо да на овој локацији никну производни капацитети јер су економски стабилнији", истакао је градоначелник Јагодине.

Марковић је најавио да ће се водити рачуна о бонитету предузећа која желе да купе плац, пратиће се њихови завршни рачуни и пословање последњих година.

На локацији ће бити остављено 15 парцела између 30 и 60 ари за јагодинске предузетнике. За њих ће критиријуми бити нешто блажи, пошто они годинама пуне градски буџет.

Марковић је оценио и да је по положају "ово најбоља локација у Србији" и додао да су се управи већ јавили инвеститора из иностранства.

"Једна компанија из Мађарске је заинтересована да овде гради фабрику лекова, фирма из САД подигла би фабрику за производњу лимова која би запослила око 600 радника", навео је Марковић и за следећу недељу најавио да ће Јагодину посетити неколико делегација фирми из САД, Аустрије и Немачке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара