Синдикат "Телекома" тражи дијалог о продаји

Продаја "Телекома" без чврстих економских разлога, тврде синдикати те компаније и траже дијалог са Владом Србије. Уколико до дијалога не дође, могући и протести, поручују из синдиката.

Репрезентативни синдикати "Телекома Србије" затражили су почетак дијалога са Владом Србије о најављеној продаји 40 одсто акција те компаније.

Синдикат "Телекома Србије" и Јединствени синдикат "Телекома Србије" су у отвореном писму председнику Србије Борису Тадићу и премијеру Мирку Цветковићу оценили да до сада није дат ниједан одржив аргумент за продају капитала те компаније.

Све указује да је одлуку о продаји 40 одсто акција "Телекома" држава донела на пречац и без чврстих економских разлога, као и да једини разлог за продају може бити новац који би се добио од продаје, саоштили су синдикати.

То је новац, оценили су, који би могао да се добије из добити "Телекома Србије" у наредних четири до шест година, ако компанија остане у већинском државном власништву, због чега сидникат не види разлог за продају.

Синдикалци су затражили и да се цена акција "Телекома" које ће добити грађани, бивши и садашњи запослени веже за цену акција државног пакета.

У отвореном писму председнику Србије и премијеру синдикати су упозорили да ће уколико не буде започет дијалог, бити принуђени да заштите интересе запослених и кроз протесте.

Влада Србије одлучила је да прода половину од 80 одсто акција које поседује у "Телекому Србије" и најавила да ће око 10. априла објавити тендер за избор саветника у том поступку.

Преосталих 20 одсто акција у "Телекому" поседује грчка компанија "ОТЕ", у којој је "Дојче телеком" власник 30 одсто капитала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара