Поједностављено оснивање фирми

Захтеви за регистрацију фирме и добијање ПИБ-а, од данас на једном шалтеру Агенције за привредне регистре. На решење о оснивању и ПИБ чекаће се највише пет дана, а једношалтерским системом прескачу се додатне административне баријере.

Фирме у Србији од данас се могу регистровати и добити порески идентификациони број (ПИБ) подношењем пријаве на једном месту, саопштено је из Агенције за привредне регистре Србије.

Решење о оснивању предузећа или предузетничке радње и порески идентификациони број добијају се за највише пет дана, наводи се у саопштењу.

За оснивање фирми потребно је поднети јединствену регистрациону пријаву у Агенцији за привредне регистре, а пријаве се могу преузети са интернет сајта www.apr.gov.rs или купити у седишту и огранцима Агенције.

Агенција за привредне регистре ће електронским путем прослеђивати податке о регистрованим фирмама Пореској управи, Фонду за пензијско и инвалидско осигурање и Републичком заводу за здравствено осигурање, што је предуслов за једношалтерски систем регистровања предузећа.

У Агенцији кажу да прво решење очекују у наредних три до пет дана.

"Успостављањем једношалтерског система регистрације, обједињују се процедуре за регистрацију и добијање пореског идентификационог броја, скраћује се време за отпочињање пословања и тиме се прескачу додатне административне баријере за покретање пословања у Србији", наводи се у саопштењу Агенције.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво