Ребаланс неће угрозити пољопривреднике

Ребаланс буџета Србије неће угрозити планиране субвенције регистрованим пољопривредницима, иако ће аграрни буџет бити смањен са 20,5 на 16 милијарди динара, рекао је помоћник министра пољопривреде Милан Стегић.

Аграрни буџет биће смањен за 20,5 на 16 милијарди динара, али Ребаланс буџета Србије неће угрозити планиране субвенције регистрованим пољопривредницима, изјавио је помоћник министра пољопривреде Милан Стегић.

Смањење буџета Министарства пољопривреде, од око 22 одсто, неће утицати на највећи број субвенција које су најављене за ову годину јер ће део средстава, који би иначе недостајао, бити преузет из Фонда за развој пољопривредне производње, рекао је Стегић.

За субвенције ће из тог Фонда, у коме је новац од повраћаја на основу раније даваних кредита, бити пребачен део новца у износу од 4,6 милијарди динара.

Помоћник министра истакао је да ће уз мање корекције оно што је обећано пољопривредницима биће реализовано.

Стегић је рекао да ће Министарству пољопривреде, због ребаланса бити смањени сви дискрециони расходи као што су услуге по уговору, репрезентација и слично.

Према Стегићевим речима, сопствени приходи Министарства пољопривреде, који се прикупљају од накнада за воде, ветерину, шуме, неће бити смањени, јер је њихова намена утврђена законом, чиме ће се обезбедити нормално функционисање свим службама тог министарства.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво