Договор о привременом снабдевању "Петрохемије"

НИС и панчевачка "Петрохемија" постигли договор о привременом снабдевању рафинерије са 5.000 тона примарног бензина, док се не пронађе трајно решење које би гарантовало сигуран наставак рада петрохемијског постројења.

Нафтна индустрија Србије постигла договор са панчевачком "Петрохемијом" о привременом снабдевању рафинерије са 5.000 тона примарног бензина, како би био настављен несметан рад.

Договорени континуитет испорука поремећен је због неочекиване блокаде "Петрохемијиног" рачуна од компаније "Лукоил" до које је дошло упркос постигнутом договору са Владом Србије.

"НИС је упркос блокади рачуна наставио снабдевање Петрохемије", наведено је у саопштењу "Петрохемије".

Блокада је скинута, сарадња НИС-а и "Петрохемије" привремено се наставља, док се у очекиваним преговорима Владе и НИС-а не нађе трајно решење које би гарантовало сигуран наставак рада петрохемијског постројења.

Представници "Петрохемије" већ су два пута најављивали обуставу рада, као и генерални штрајк у фабрици за 19. мај због најаве НИС-а да ће обуставити испоруку примарног бензина због неизмирених дуговања "Петрохемије" према тој компанији.

"Петрохемију" је посетила и државна делегација Ирана и упознала са функционисањем, проблемима и плановима тог највећег домаћег извозника.

После обиласка постројења, у Министарству економије настављени су преговори на којима је договорено оснивање мешовите комисије.

За месец дана комисија би требала да изнесе предлоге о евентуалној даљој сарадњи, а очекују се и даљи контакти са заитересованим представницима Народне Републике Кине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво