Колико коштају европски посланици

Према нацрту буџета Европске уније за следећу годину, Европски парламент коштаће 1,9 милијарди евра. Годишња плата посланика 92.340 евра.

Сваки члан Европског парламента, према нацрту буџета Европске уније за следећу годину, коштаће пореске обвезнике своје земље 2,33 милиона евра, што је за 6,5 одсто више него ове године.

Повећање је уследило због, како је објашњено, повећаног обима посла, услед примене Лисабонског споразума.

Нацрт буџета предвиђа да ће за парламент Еуропске уније бити потребно укупно 1,91 милијарда евра, у шта су урачунате плате за 736 посланика од по 92.340 евра за годину дана, затим зграде, намештај, превоз и други трошкови.

Енглески магазин "Експрес" је на свом порталу, уз негодовање, навео да су такви трошкови четири пута већи од трошкова енглеских посланика и позвао посетиоце свог сајта да се укључе у дискусију са питањем: "Да ли су вам пружили онолико колико вас коштају?".

Хрватски магазин "Банка", бави се прорачуном колико ће то коштати хрватску државу, уколико се придружи Унији. За 18 посланика, колико према броју становника Хрватска треба да има, сваке године мораће да издвоји 41,94 милиона евра.

Поређења ради, управо толика је цена хрватског удела у градњи међудржавног моста преко Саве, код Свилаја, који Хрватска и Босна и Херцеговина планирају да граде у склопу европског коридора Пет-Ц (ВЦ), којим се повезују Будимпешта и Плоче.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се