Нови динарски кредити

У циљу повећања куповне моћи, Влада у петак усваја програм субвенционисања динарских кредита, готовинских и потрошачких за куповину домаћег намештаја и беле технике, као и за плаћање туристичких аранжмана у Србији, најавио Млађан Динкић.

Министар економије и регионалног развоја Србије Млађан Динкић најавио је да ће Влада Србије у петак усвојити програм динарских кредита за грађане, готовинских и потрошачких за куповину домаћих производа и услуга.

Циљ одобравања нових динарских кредита је повећање куповине моћи грађана, подстицање домаће тражње, бржи привредни раст, јачање домаће валуте и подстицај домаћој производњи, рекао је Динкић на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, очекује се да банке пласирају 30 милијарди динара за динарске готовинске кредите и динарске кредите за куповину домаћих производа и услуга, док ће субвенције државе износити 1,5 милијарди динара.

Прве уговоре са пословним банкама, према речима Динкића, Влада Србије ће потписати следеће седмице.

У оптицају ће бити две врсте динарских кредита - динарски потрошачки кредити за куповину домаћих производа и услуга и динарски готовински кредити.

Максимални износ готовинских кредита износиће 300.000 динара, а висина камата биће 7,5 одсто за грађане чија су примања испод 30.000 динара, а 8,95 одсто за грађане чија су примања у распону од 30.000 до 80.000 динара.

Рок отплате ових кредита биће три године, а период "мировања" 12 месеци.

Динарски потрошачки кредити биће одобравани за куповину домаћег намештаја, подних облога, бела техника, грађевински материјал, санитарије, туристички аранжмани у Срибји.

Корисници ових потрошачких кредита моћи ће да буду запослени, пензионери и пољопривредници који имају регистрована домаћинства.

Износ кредита који ће моћи да се подигне је без ограничења, односно до висине кредитне способности клијента.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво