Житишту и Пландишту 80 милиона динара

Министарство за НИП помаже најнеразвијенијим општинама у Србији, а изградња инфраструктуре у општинама Пландиште и Житиште биће финансирана са око 80 милиона динара. Грађанима се морају обезбедити основни цивилизацијски услови, каже министарка Верица Калановић.

Министарка за Национални инвестициони план Верица Калановић је током посете Пландишту и Житишту са локалним руководствима договорила пројекте у вредности од око 80 милиона динара који ће се финасирати у оквиру програма НИП-а - Развој инфраструктуре у 40 најнеразвијенијих општина у Републици Србији.

На територији обе општине, из НИП-а ће ове године бити издвојен новац за реализацију пројеката изградње канализационих мрежа, саопштило је ресорно министарство.

У Пландишту, у насељу Хајдучица биће изграђена канализациона мрежа у дужини од пет километара, док житељи Житишта очекују да ће из Фонда за капитална улагања бити обезбеђена средства за систем за пречишћавање отпадних вода, како би већ у току ове године фекална канализација била пуштена у функцију.

"Министарство за НИП је покренуло овај Програм зато што је непоходно да грађанима прво обезбедимо најосновније цивилизацијске услове попут канализације, водовода, путева, мостова и школа. Одлучила сам да са представницима локалних самоуправа заједно утврдимо пројекте засноване на истинским потребама грађана и да те пројекте заједно реализујемо", изјавила је министарка Калановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије