Ускоро рафинерија у Смедереву

Kомпанија "Комико оил" требало би да у нередне три године у Смедереву изгради рафинерију вредну 250 милиона долара. Уколико све буде по плану градња почиње у августу, а у фабрици ће радити 320 радника. Сировина ће стизати из Нигерије и Русије.

Компнија "Комико оил" заинтерсована је за градњу рафинерије нафте у Смедереву. Сирова нафта стизала би из Нигерије и Русије, до лука на Црном мору допремала би се бродовима, а потом Дунавом речним танкерима до Смедерева. У рафинерији би се производило гориво квалитета ЕУРО 8 и 10.

"Колико је до нас посао би могао да крене већ сутра", каже заменик генералног директора "Комико оила" Радомир Радивојевић.

Радивојевић упозорава " да све то зависи од плана детаљне регулацие земљишта намењеног локацији и када то буде прихаваћено градња може да почне".

Реална очекивања "Комико оила" су да то буде у августу, поготово што је Меморандум о намерама потписан са градоначелником Смедерева још у јануару и да су се тим сложили Министарство енергетике, премијер Цветковић и локална самоуправа.

Предраг Умичевић, градоначелник Смедерева, објашњава да је одређено земљиште за градњу, направљена процена штетности по животну околину и да врло брзо очекује почетак радова.

Локација је у непосредној близини Дунава, пута М24 и Коридора 10.

Посао на градњи рафинерије је вредан 250 милиона долара и биће завршен у следеће три године. Рафинерија ће радити  по најсавременијој технолгији. Када буде завршена у њој ће директно бити запослено 320 радника , а посредно ће за рафинерију бити ангажавано чак 3.700 људи.

По речима граниочелника Смедерева, у доба рецесије, то ће бити највећа гринфилд инвестиција у земљи а можда и Европи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара