Споразум "Јата" и "Мата"

Српска авиокомпанија "Јат ервејз" и македонски "Мат" започели преговоре о стратешком партнерству. Дугови македонске компаније биће претворени у власнички удео "Јата". Српска авиокомпанија могла би да постане и већински власник "Мата".

Српска авиокомпанија "Јат ервејз" и "Македонски авиотранспорт" (Мат) потписали су споразум о намерама, чиме су започели преговоре о стратешком партнерству.

Вршилац дужности генералног директора "Јата" Саша Влаисављевић је, говорећи о будућој сарадњи, рекао да је македонска авиокопанија дужна "Јату" са каматама око 13 милиона долара, па ће се у наредних месец дана наћи решење да се тај дуг претвори у власничку структуру.

"Јат ће настојати да буде што активнији у региону", рекао је Влаисављевић и додао да је тржиште Македоније интересантно за "Јат".

Председник Управног одбора "Мата" Златко Петровски задовољан је сарадњом са српском авиокомпанијом.

Потписани споразум, како је објаснио Петровски, подразумева и комерцијалну сарадњу, одржавање авиона Мата у Јат техници, образовање и размену флоте.

У "Јату" рачунају да би са 30 до 40 одсто власништва могли да имају нових 600.000 путника из Скопља за европске дестинације.

"Правно финансијска екипа 'Јата' ће у уторак, 14. априла, отићи у Скопље како би проценила стање у 'Мату'", рекао је након потписивања уговора Влаисављевић.

Влаисављевић је навео да ће финансијски стручњаци проценити дуговања "Мата" према "Јату" и одредити облик стратешког партнерства, што ће бити завршено за 15 дана, а пре лета ће бити потписан и конкретан споразум.

На питање колики би власнички удео "Јат" могао да има у "Мату", Влаисављевић је рекао да су све опције могуће, па чак и већинско власништво.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара