Читај ми!

Мали са генералним секретаром Међународног бироа за изложбе

Министар финансија Синиша Мали упознао је генералног секретара Међународног бироа за изложбе Димитрија Керкентесом како теку припреме за Међународну изложбу Експо, која ће 2027. бити одржана у Београду.

Синиша Мали рекао је да радови на изградњи Експа теку по плану, и да очекује да ће током сајма нашу земљу посетити три милиона посетилаца.

"За нас је Експо 2027. највећа развојна шанса. То су ствари које ће потпуно променити Београд и Србију. Кроз Експо и Национални стадион, очекиваних три милиона посетилаца, нови сајамски простор, Акватик центар, нове стамбене зграде, погураћемо економију напред. А то значи више новца за инфраструктуру, повећања плата и пензија", истакао је Мали.

Генерални секретар БИЕ Димитри Керкетес нагласио је да не сумња у успех Експа у Србији. "Импресиониран сам колико је напредак начињен за мање од годину дана. Радујем се сарањи са вашим тимом", рекао је Керкентес.

"Ту смо да поделимо нашу стручност и помогнемо Србији и Београду колико можемо како бисмо могли да изведемо спектакуларну изложбу 2027. године", додао је Керкентес.

недеља, 16. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије