Стиже гас, наставља се производња "пунта"

Крагујевачка Застава сутра ујутру добија гас и наставља производњу. Последња два дана, због дуга фабрике предузећу Застава Енергетика производња "пунта" била у прекиду. Планирани број аутомобила за април тешко ће бити остварен.

Крагујевачка Застава добиће сутра ујутру гас и производња "пунта" наставиће несметано да се одвија, потврдио је за РТС Раде Петровић, директор Фабрике аутомобила, после састанка са надлежнима у Агенцији за приватизацију.

Због честих прекида у производњи, у синдикату фабрике упозоравају да ће тешко бити испуњен план производње за април од хиљаду возила.

Производња је, јуче и данас, уместо у 15 била завршена је у 11 сати. Разлог је био нестанак гаса, без кога у погону Лакирнице не може да се одвија континуирани процес фарбања шкољки.

Председник синдиката Заставе, Зоран Михајловић је рекао, за Интернет портал РТС-а, да фабрика због тога не испуњаве дневне планове, па ће и план производње за април бити тешко остварен.

"Од када је, пре недељу дана, кренула серијска проиводња "пунта", прате је многобројни проблеми", каже синдикални лидер и пита се да ли је следеће, можда, искључење струје?

"Око 20.000 потенцијалних купаца чека на свог "пунта", а ако се динамика производње настави овим темпом, питање је када ће они доћи на ред", истиче Михајловић.

Директор Застава Енергетике, Никола Петровић, потврдио је за РТС, да фабрика аутомобила за енергију и флуиде, Енергетици дугује 312 милиона динара.

"Енергетика је због дуга према Србија Гасу, од преко 1,7 милијарди динара, још зимус је остала без гаса. Прешло се на грејање угљем и то до сада није био проблем. Међутим, крај је грејне сезоне, гасе се котлови, а без гаса предузеће неће моћи да обезбеђује енергију за заставине погоне", каже Петровић.

Како сазнаје РТС, у Агенцији за приватизацају менаџмент крагујевачке фабрике са надлежнима покушава да пронађе решење за тај проблем.

Пре само четири дана фабрици аутомобила је исључена вода због дуга од 23 милиона динара. Поново је пуштена када је Министарство економије и регионалног развоја крагујевачком комуналном предузећу уплатило прву траншу од 1,6 милиона динара. И тада су производне траке стајале. Због нестанка воде у тренутку лакирања, 40 шкољки "пунта" су неупотребљиве.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара