Читај ми!

Вучић са представницима ММФ-а о пројекту "Скок у будућност – Србија 2027"

Председник Србије Александар Вучић састао се са представницима ММФ-а предвођеним шефом мисије у Србији Доналом Мекгетигеном. Разговарали су о капиталним улагањима и финансирању пројеката у оквиру инвестиционих планова везаних за свеобухватни програм раста "Скок у будућност – Србија 2027".

Председник Вучић је на Инстаграм налогу @buducnostsrbijeav навео да је са представницима ММФ-а имао изузетно добар и садржајан разговор.

"Посебно смо разговарали о енергетском сектору, за који очекујем да у наредним годинама постане један од кључних генератора убрзаног напретка Србије, чиме ћемо обезбедити енергетску стабилност земље и поставити темељ за снажан развој стратешке инфраструктуре", навео је Вучић.

Представници ММФ-а су истакли да се економски раст Србије наставља, док се инфлација смањује, као и да су резерве на рекордно високом нивоу, што говори у прилог јаким макроекономским показатељима и отпорности српске економије, саопштено је из Председништва.

Они су додали да је присуство страних директних инвестиција велико, те да су оне јаке, различите и отпорне. За то су, према речима представника ММФ-а, заслужне чврста макроекономска политика, макроекономска стабилност и изузетан географски положај Србије.

Вучић је истакао да је за Србију од највећег значаја да настави са трендом снажног привлачења страних директних инвестиција, док се упоредо ради на подизању показатеља економске стабилности, реформама у систему јавних финансија, али и ширењу државног портфолија у смислу области инвестирања као што су напредне технологије и вештачка интелигенција, зелене енергије и дигитализација.

"Нагласио сам да држава бројним одговорним мерама фискалне политике адресира проблем инфлације, као и да очекујем да ће нова Влада Србије наставити да ради на смањењу инфлаторних притисака", закључио је Вучић.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво